Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2022 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър

/КРОСС/ Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спасяването му.Десет яхти са отнесени навътре в морето край Поморие.

Двайсетминутната буря със силен ураганен вятър нанесе много щети в Бургас, Айтос и Поморие.Над 100 са сигналите, постъпили в Областната управа за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там, когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция.

Много тежка е ситуацията по плажните ивици, където са отнесени и изпочупени шезлонги и чадъри. В последния момент хора са били евакуирани от плажовете.Няма сигнали за наводнени приземни етажи и пострадали хора в областния център.

Поморие е без ток след авария, причинена от бурята и ураганния вятър. Вятърът е съборил стълбове по мрежа с високо напрежение, собственост на Електроенергийния системен оператор. От електроразпределителното дружество ЕВН търсят варианти за алтернативно електрозахранване.

В общините Бургас и Поморие ток няма още в 4 села, както и в кварталите "Крайморие" и в част от квартал "Сарафово".

Тече спасителна акция за човека, паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие.Поривите на ураганния вятър на места са стигнали 100 км в час.