Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в община Добричка
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2022 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в община Добричка

/КРОСС/ Двойно се е увеличило търсенето на дърва за огрев в община Добричка в сравнение с миналата година, съобщават от Държавното горско стопанство Добрич.

Кметове на населени места в общината се оплакват от отказ на транспортни фирми да издават документи за доставените дърва, както и от завишени цени, без предварително да е предупредено за това.

8421 пространствени кубически метра дърва за огрев, от заявените към момента 10839, вече са доставени от ДГС-Добрич на домакинствата от община Добричка. До края на годината ще бъдат добити още 4500 кубически метра, като от териториалното поделение имат готовност да комплектуват и допълнителни отдели, заради завишеното търсене на дървесина през тази година.

Директорът на стопанството инж. Цанко Николов обясни пред кметовете, че през тази година търсенето на дърва за огрев вече надхвърля с 50% миналогодишните количества, като все още има села, които не са донесли списъците си в стопанството.

Кметовете на 64-те населени места в община Добричка се оплакаха от транспортните фирми, които на места отказват да издават документи за доставената дървесина или пък завишават предварително определената цена.