Бойко Рановски: Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание
Секция: Интервюта
18 Септември 2022 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бойко Рановски:  Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание

/КРОСС/ Отговорността на пътя е въпрос и на възпитание, от най-ранна възраст да даваме добър пример на нашите деца, да са толерантни и търпеливи, особено на пътното платно. Това каза директорът на ДАИ Бойко Рановски в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. Той посочи, че в училищата има програми и обучения по безопасност на движението, но примерът на родителите е най-важен.

По думите му след проведеното на 12 септември заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението всички институции се ангажират да изпълнят конкретни мерки за намаляване броя на произшествията и пострадалите по пътищата. Такива мерки има както за МВР, Министерство на транспорта, МРРБ, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието.

„Ако всяко от тези министерства изпълни своите мерки, всички вярваме, че нещата ще се подобрят", смята Рановски. Наказанията по Закона за движение по пътищата и по Закона за автомобилните превози са адекватни. Броят на наложените наказания също не е малък, смята директорът на ДАИ. Факторите, които влияят на пътната безопасност, са много и усилията трябва да бъдат насочени там, където пряко може да се повлияе, заяви Рановски.