Ново по-силно земетресение удари Тайван, опасност от цунами
Секция: СВЯТ
18 Септември 2022 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново по-силно земетресение удари Тайван, опасност от цунами Епицентърът е бил на около 42,7 км северно от сградата на областната управа на окръг Тайтунг в Източен Тайван

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд от 6,8 разтърси Тайван, след като вчера островът бе разлюлян от трус с магнитуд 6,4, предаде ДПА, като се позова на тайванската Централна метеорологична служба.

Днешното земетресение е станало в 14:44 ч. местно време (6:44 ч. по Гринуич), като епицентърът е бил на около 42,7 километра северно от сградата на областната управа на окръг Тайтунг в Източен Тайван.

Мощно земетресение разтърси Тайван

След вчерашното земетресение бяха усетени десетки вторични трусове, които продължиха през цялата нощ. Сред тях имаше и две земетресения с магнитуд 5,6 и 5,9, чиито епицентрове също бяха в Източен Тайван.

Вчера местните медии съобщиха за разрушени стари тухлени къщи и засегнат мост. Асансьорите в някои високи сгради са спрели, а железопътните линии временно са преустановили работа.

Въпреки това няма данни за сериозно ранени или тежки щети.

Централната метеорологична служба каза, че е възможно вторичните трусове да продължат през следващите два месеца, а Япония предупреди, че има опасност от цунами.