Два медала за България във финалите на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул
Секция: СПОРТ
18 Септември 2022 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два медала за България във финалите на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул

/КРОСС/ Два медала завоюваха българските състезатели на Балканските игри по спортна гимнастика, който се организират в турския град Истанбул. Никол Соколова сграбчи сребърното отличие във финала на греда при девойките. Състезателката на СКГСФ „ Стрийт Уоркаут България " получи за своето осъществяване 11.200 точки, като позволи да бъде изпреварена единствено от представителките на Хърватия Мила Припич (11.300 точки) и на Унгария Мира Хуркез (11.200 точки), която има по-висока оценка за осъществяване.

При младежите Майкъл Дунев от СКГ „ Йовчев-Дунев " стъпи на най-ниското ходило на почетната стълбичка във финала на земя. Синът на олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев - Майкъл беше оценен от съдиите с 12.550 точки, което му беше задоволително за бронзов орден. Другият ни представител на този апарат в топ 8 - Наско Миков от ГСК „ Пирин Благоевград 2011 " приключи на 6-та позиция с 12.150 точки.

Във финала на кон с гривни малко не доближи на Максим Казанджиев да се подреди измежду призьорите. Гимнастикът на ГСКСП „ Гераниум " получи 11.950 точки, което му отреди 4-то място. Другият ни представител в този край Никълас Наков е шести с 11.400 точки. Във финала на халки Казанджиев е пети с резултат от 12.050 точки.