Костадинов: „Възраждане“ работи за възстановяване на правото на свободен суверенен избор на българския народ
Секция: Анализи
18 Септември 2022 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов: „Възраждане“ работи за възстановяване на правото на свободен суверенен избор на българския народ

Ние сме за нормализиране на отношенията между България и Русия

/КРОСС/ Единственият партньор, чиято подкрепа търсим, е българският избирател и българският народ. Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „120 минути" по бТВ.

„След като влязохме в ЕС и НАТО, пропагандата започна да ни обяснява как българската икономика започва да се развива изключително много и нашата икономика е гарантирана. А реалността показва, че от 2004 г. Българската армия загуби три пъти своя отбранителен потенциал.

Що се отнася до ЕС - щетите са по-големи, отколкото печалбите за нас, въпреки еврофондовете. Пропуснатите ползи от затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй" и щетите в резултат на отварянето на българския пазар за европейската продукция, като прибавим и сметката за това, че ние всъщност всяка година плащаме членски внос, показват, че ние сме нетен донор на ЕС", посочи Костадин Костадинов.

Костадинов показа документ на Комуникационна стратегия за информационност и публичност на присъединяването на България към Еврозоната, приета на 13 юли от предишния кабинет. „Тя предвижда да бъдат изхарчени повече от 10 милиона лева, за да бъдат убедени българите колко е хубаво да влязат в Еврозоната. Това е един много зловещ документ, който показва как се обработва българското обществено мнение. Тук се говори за купуване на хора, на медии, за инфлуенсъри. И това е върхът на айсберга", обясни той.

Анализ на БНБ за ползите и негативите от влизането в Еврозоната няма, подчерта Костадинов. „Започваме да говорим как ще въведем еврото и колко е хубаво, без да се знае какво точно се случва", коментира той.

Единственото нещо, което е по-лошо от държавния монопол, е частният, заяви Костадинов. „Не само продажбата на „Нефтохим, но и наенергоразпределителните дружества беше грешка. Получи се така, че ние сложихме един чужд посредник между държавата производител и битовите и промишлени потребители, който на всичкото отгоре наложи частен монопол", заяви той.

„Възраждане" не е проводник на руско влияние и не получават финансиране от Русия, категоричен бе Костадинов. Ако трябва да се търси разговор с Кремъл, той е свързан с нормализацията на отношенията, които са доведени до ръба на скъсването от страна на България, смята той. „Говорим за отношения без нападки, без предизвикване на отсрещната страна, защото в момента България е обявена за вражеска страна за Русия в резултат на нашите действия", заяви той.