Изработка на онлайн магазин през 2022г. – на какво да обърнем внимание
Секция: Технологии
19 Септември 2022 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изработка на онлайн магазин през 2022г. – на какво да обърнем внимание

/КРОСС/ Интернет е пространството, което предоставя най-много неограничени възможности за бизнеса. За това не е случайно, че много хора избраха да инвестират в изработка на онлайн магазин. За разлика от физическите такива, той работи 24/7, не е необходимо да плащате наем за помещение, нито пък работна заплата.

Ако вече сте готови да преместите бизнеса си в онлайн пространството, то е необходимо да обърнете внимание на няколко важни особености, свързани с изработката на онлайн магазин през 2022г. Ето и кои са те:

Избор на подходяща платформа за онлайн магазин

Съществуват много конкурентни платформи за изработка на онлайн магазини, но в нашата практика се открояват две надеждни решения - OpenCart и Magento. Работата с тези две известни платформи е максимално олекотена и подходяща за огромен обхват електронни магазини. Изработка на онлайн магазин OpenCart се препоръчва на нови и малки и средни бизнеси, тъй като е по-бюджетно решение и няма ограничения в брой качени продукти или друг тип ограничения.

Magento е сигурна и надеждна платформа, която се препоръчва на вече развити големи магазини и брандове, които разполагат с огромен асортимент от продукти, но също така се интересуват и от различни маркетниг сериозни доработки. Платформата е подходяща също така и за малки магазини, но това което я отличава от OpenCart основно е по-високата цена и по-сложната поддръжка на сайта.

Задължително си осигурете достъп до хостинга и домейна си

Лоша практика на много конкуренти през последните години е да не предоставят достъп до домейна и хостинга на вашия собствен онлайн магазин. Това не е се препоръчва, тъй като на практика те ви задължават да останете техен клиент дори и след изработката на онлайн магазина и реалните собстевници са те, тъй като на хостинга се съдържа цялото съдържание на сайта. Нашият съвет е още по време на консултацията да изискате гаранция, че ще имате пълен достъп до хостинг и домейн.

Поискайте свободен достъп до кода на сайта

Много агенции, занимаващи се с изработка на сайтове и онлайн магазини предоставят на своите клиенти само частичен достъп до техния сайт. Това най-често е само посредством админ панел, чиято административна дейност е ограничена. Нашият съвет е да поискате осигуряването на свободен достъп до кода на вашия онлайн магазин. Това ще ви позволи да контролирате цялото съдържание в платформата си, без ограничения. По този начин вие сте совобдни за в бъдеще да изберете друг opencart програмист или magento програмист за поддръжка на сайта или корекции. Условието е от особена важност, тъй като чрез кода получавате пълен достъп до сайта си и на практика го притежавате изцяло, а не само като администратор.

Дигитална агенция eWeb.bg се занимава професионално с изработка на сайтове и онлайн магазини, помагайки на бизнеса да достигне до своите потенциални клиенти. Доверете се на експертите в сферата за качествена изработка на онлайн магазин, до който предоставяме пълен достъп.