Брад Пит представи свои скулптури във Финландия
Секция: Шоубизнес
20 Септември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Брад Пит представи свои скулптури във Финландия

/КРОСС/ Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край езеро във Финландия, съобщиха от галерията. Това е първата в историята на актьора публична изложба.

Скулптурите на американската звезда бяха показани от самия актьор в третия по големина финландски град Тампере като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на австралийския алтернативен рокер Ник Кейв.

"За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него", каза Пит пред финландската телевизия на церемонията по откриването.

Творбите на Пит включват гипсово пано, "изобразяващо престрелка", и серия силиконови скулптури във формата на къща.

"За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сгрешил", каза Пит.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада скандинавската страна, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

"В този смисъл това е вълнуващо и чудесно", заяви главният куратор Сариане Сойконен.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и "събитията в личния живот на Хаусаго", каза още Сойконен.