Сандов: Новите назначения в МОСВ са пряко свързани с ГЕРБ и ДПС
Секция: Коментари
20 Септември 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сандов: Новите назначения в МОСВ са пряко свързани с ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ В студиото на „Лице в лице“ по БТВ Борислав Сандов, каза че в МОСВ има реставрация на стари порочни практики – отмениха се няколко указания за прилагането на закона и като цяло не се случва много .“Назначиха се хора, пряко свързани с ГЕРБ и ДПС, това навява лоши мисли за реставрация на старото правителство“.

В преценката на съда е кое е по-важно – работните места на 5 хиляди човека или здравето на 20 хиляди, живеещи в града, не са отменени заповедите ни по отношение на Брикел и ТЕЦ "Марица 3", гр. Димитровград отменени са заповедите за принудителни административни мерки, обясни Сандов. „Една обективна преценка ще установи, че там нарушенията са фрапантни. Те са и в разрез с европейските норми, за които България вече беше осъдена в съда в Люксембург“.

Имаше протест на НПО и местни хора срещу продължаващото замърсяване от Брикел и имаше контрапротест, който беше на организирани работници, но това не ми влиза в графата протест-контрапротест, заяви Сандов. „Никой не иска просто да затвори предприятието, а искаме то да работи според нормите, за да не трови хората в района“.

На сегашния служебен министър на околната среда, заедно с нея бях в Брикел, на нея там й прилоша, разказа Сандов.