Бойко Борисов: Войната в Украйна трябва да спре, на Балканите сме много уязвими от подобни действия
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2022 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Войната в Украйна трябва да спре, на Балканите сме много уязвими от подобни действия

/КРОСС/ Един от големите борци за демокрация и срещу диктатурата и легендарен шахматист Гари Каспаров е гост на Младежкия ГЕРБ. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Разбрах, че ГЕРБ са единствените в България, които имат силна и ясна позиция за войната в Украйна. Повечето европейски държави подкрепят Украйна в ясни и категорични позиции. Представлявам руската опозиция извън страната и ние имаме ясни позиции по отношение на войната. Шмаме изисквания за пълна украинска победа, изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания. Работим с еднакво мислещи партньори от двете страни на Атлантическия океан и използвам възможността да подкрепя всички, които мислят като нас, както е в случая с ГЕРБ. Надявам се българите да подкрепят на изборите единствената партия, която стои на правилната страна на историята, заяви Каспаров.

„ГЕРБ, а и нашите партньори от СДС сме на твърдата позиция и ще отстояваме и след изборите тази позиция. Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията трябва да престане и да сне възстанови териториалната цялост. Ние сме много уязвими от подобни действия на Балканите. Те са прекроявани няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз благодаря, че на Запад са я чули и както винаги са държали на нас. Благодаря на Гари за посещението", каза още Бойко Борисов.