G9: Новият електрически SUV на XPeng с премиера на 21 септември
Секция: Автомобили
20 Септември 2022 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
G9: Новият електрически SUV на XPeng с премиера на 21 септември

/КРОСС/ Китайският производител на високотехнологични електромобили XPeng обяви, че лансирането на четвъртото пазарно предложение на марката- 100% електрическият SUV модел G9, ще се състои на 21 септември.

Петместният XPENG G9 е с основни габарити дължина 4891 мм, ширина 1937 мм и височина от 1680 мм, и с междуосие от 2998 мм, и ще се предлага с предни седалки с подгряване, вентилация и масажна функция, а пътниците на задните ще трябва да се задоволят "само" с подгряване и масаж

XPENG G9 ще бъде оборудван със захранваща система 800V SiC (Silicon Carbide) платформа, което според компанията е гаранция не само за изключително бързо зареждане, но и за свободен пробег от над 700 километра.

От XPENG анонсират, че новият SUV флагман на марката ще бъде най-бързо зареждащият се масов електромобил, като ще предложи възможност за генерирането на 200 километра допълнителен пробег (CLTC метод на замерване) за само 5 минути.

Електромобилът, който е оборудван с два електромотора за обща мощност от 405 kW (550 конски сили) и въртящ момент от 717 Нм, ще бъде в състояние да предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди.

Новият електрически SUV на XPENG ще стъпи на пазара и с иновативна ADAS (Advanced Driver Assistance System) с автоматично разпознаване на пътни сценарии и реакция, 3D интерфейс на бордовата система, два 14.96-инчови екрана, нов гласов асистент и други.