Предстоящи събития в страната на 21 септември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
21 Септември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 септември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 08,00 часа на бул. "Ал. Маринов“, в локалното платно под Академията на МВР, ще се проведе брифинг, по повод Дни на безопасност на пътя в периода от 16 до 22 септември 2022 г. под мотото "Остани жив и спаси живот“.

*** 

София.

От 09.00 до 18.00 часа, по повод на своята годишнина, Музеят на авиацията е подготвил специална програма с разнообразни изненади и атрактивни изживявания за посетителите

 *** 

София.

От 10.00 часа представители на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" съвместно с Инициатива "Отрази светлина“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност за учениците от 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов“ в град София

 *** 

София.

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

 *** 

София.

От 11.00 часа, в Учебния център на БЧК по първа помощ за кандидат-водачи на МПС в София, бул. "Дондуков“ 61, представители на Пътна полиция към ГД "Национална полиция“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност. Бъдещите шофьори ще се запознаят с пътната обстановка в страната и с най-честите причини за пътнотранспортни произшествия.

 *** 

София.

От 14.00 часа в НУЛЦ на БЧК – с. Лозен, Планинската спасителна служба на БЧК организира обучителен курс за спасителни кучета и техните водачи от отрядите в цялата страна. В курса се усвояват техники и умения за работа при бедствия и аварии и търсене на изгубени.

 *** 

София.

От 18.00 часа в СБХ – ул. "Шипка“ 6, зала 1С ще бъде открита изложбата "Вътрешно спасение“

 *** 

Благоевград.

От 10.00 часа във фоайето на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград, ще се проведе  пресконференцията по случай обявяването на Балкански театрален фестивал 2022, който ще се проведе от 24-ти до 29-ти октомври.

***  

Варна.

От 19.00 часа в Градската художествена галерия,  прочутата пианистка Пламена Мангова ще представи  новия си проект "Интимни писма“.

 *** 

Видин.

От 10.00 на ул. "Широка“, в района на пешеходната пътека при подхода към ОУ "Иван Вазов“ възпитаници на видинската детска градина "Арабела“, със съдействието на видинските полицаи, ще раздават флаери на водачите на превозни средства в областния град.

***  

Враца.

От 17.00 часа в зала Нова история при РИМ-Враца ще бъдат представени любопитни факти, свързани с 114-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

***  

Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“ ще се играе Спектакъла "Женско царство“ от Ст. Л. Костов на Драматичен театър "Йордан Йовков“

 *** 

Добрич.

От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще се играе Комедиен спектакъл "Шкумбата – луд за отвързване“

*** 

Малко Търново.

От 10.00 часа, детска градина "Ален Мак“ в с. Звездец, община Малко Търново, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас се включва в Европейската седмица на мобилността, съвместно с Областна дирекция на МВР - Бургас с посещение, беседа, игри с детски градини за пътната безопасност

 *** 

Русе.

От 15.00 часа в Регионалната библиотека "Любен Каравелов“ Теодора Евтимова, ще бъде открита изложба посветена на 114-ата годишнина от Независимостта на България.

***  

Свищов.

От 19.30 часа на пл. "Алеко" ще се състои втория поред концерт, част от празниците "Свищовски лозници".

 *** 

Хасково.

От 11.00 часа, в залата на 2 етаж в Община Хасково-пресконференция по повод предстоящия Джаз фест в Хасково.

 *** 

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ръководители, треньори и състезатели на Баскетболния клуб "Шумен“ по повод участието му в Националната баскетболна лига и началото на първенството.

Предизборни събития:

*** 

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Бизнес парк“.

 *** 

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на пазара "Иван Вазов“.

***  

София.

От 9.00 до 14.00 ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване в машина на Женския пазар.

 *** 

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в Северния парк на входа от ж.к. "Свобода“.

 *** 

Видин.

От 16.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на представители на КП "Продължаваме промяната". В пресконференцията ще участват кандидат-депутатите от листата на коалицията в 5 МИР - Видин и Иван Христанов, заместник- министър на МЗГ в кабинета "Петков".

***  

Хасково.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на политическата сила по актуалните приоритети  на партията и участието и в предстоящите парламентарни избори за 48-мо Народно събрание на 2 октомври. Ще участват: Желю Желев – водач на листата в 29 МИР – Хасково, д-р Атанас Панчев – водач на листата в 27 МИР – Стара Загора, Женя Илиева – водач на листата в 31 МИР- Ямбол и Елена Ангелова / гражданска квота /- трета в листите на партията в 29 МИР – Хасково и 22 МИР – Смолян.