Бившият шеф на КЗП Иван Френкев: Отстраняването ми беше абсолютно планирано
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Септември 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бившият шеф на КЗП Иван Френкев: Отстраняването ми беше абсолютно планирано

/КРОСС/ Отстраняването ми беше абсолютно планирано - така определи смяната си като председател на КЗП вече бившият ръководител на комисията Иван Френкев. В студиото на "Денят започва" той обясни, че членовете и състава на новата комисия са същите, които са били обявени преди месец.

"Решението на МС е от понеделник, но още през август започнаха спекулациите, че служебния кабинет ще смени цялото ръководство на КЗП. Ние бяхме принудени да свикаме пресконференция, защото по-късно се оказа, че всъщност дори държавни институции адресират КЗП до новия председател и името му, което беше малко фрапантно без да има решение", каза Иван Френкев - бивш председател на КЗП.

Според него, слуховете и информацията, която са имали, е че съставът на комисията ще бъде сменен веднага щом служебното правителство стъпи в длъжност. Той уточни, че не са имали разговори с министър Никола Стоянов и допълни, че това служебно правителство няма интерес в политиката за защита на потребителите.

По думите му, проверките в КЗП са били защо си вършат работата.

"Публикували сме отчет за това какво сме свършили през тези три месеца и става въпрос за проверките срещу спекулата, проверките за обявяването на цените на стоките от първа необходимост, проверките за райския газ, планираните проверки за Лято 2022 в сферата на туризма и изглежда сякаш нашите проверки са подразнили някакви кръгове, които министър Никола Стоянов очевидно защитава", каза още Иван Френкев.