Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия
Секция: Русия
21 Септември 2022 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците, съобщават руски източници. В него той обяви частична мобилизация на населението.

"Специалната операция беше необходима за борбата срещу нацизма в Украйна. Става въпрос за защита на суверенитета и териториалната цялост на Русия и подкрепа на нашите сънародници да определят сами бъдещето си", каза още Путин.

„Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в крайна сметка да унищожи страната ни", каза държавният глава в телевизионното обръщение в сряда.

Путин посочи още, че Западът "вече директно казва, че през 1991 г. са успели да разцепят Съветския съюз, а сега е дошъл моментът за самата Русия да се разпадне на много региони, смъртно враждебни един към друг".

Руският президент в момента прави телевизионно обръщение към нацията по повод организираните референдуми за присъединяване към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

През 2022 г. Путин вече два пъти е произнасял телевизионни обръщения. В първия от тях на 21 февруари той обяви решението за незабавно признаване на независимостта и суверенитета на Донецката народна република и Луганската народна република. Във втория, рано сутринта на 24 февруари, Путин обяви началото на специална военна операция за защита на Донбас.