Хладно време, на отделни места с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2022 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хладно време, на отделни места с превалявания

/КРОСС/ Днес ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°.

Хладно ще остане времето и в петък. Рано сутринта температурите ще са между 4° и 9°. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания. Вятърът ще е до умерен, а максималните температури ще са между 15° и 20°.

На морския бряг по-плътни ще са облаците около и след обяд и на места слабо ще превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, със слаби валежи от дъжд в следобедните часове, а над 1700 метра - от сняг. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад.

На Балканите температурите ще започнат да се повишават, но ще остане хладно за периода. На отделни места на полуострова слабо ще превали.

У нас през почивните дни и в началото на новата седмица ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг, дневните температури бързо ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 23° и 28°. Във вторник над Западна България облачността ще се увеличи, там се повишава и вероятността за валежи.