След наводнението в Карловско: Мостът във Войнягово остава непроходим
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След наводнението в Карловско: Мостът във Войнягово остава непроходим

/КРОСС/ Мостът във Войнягово остава непроходим след наводнението в карловските села, въпреки че беше ремонтиран. Причината е, че пътят се нуждае от допълнително разширяване и укрепване, за да бъде безопасно преминаването. Днес в едно от пострадалите села - Богдан пристигна и минерална вода, дарена от Столична община. Утре се очаква и тирове с минерална вода, освободени от държавния резерв.

Мостът над река Мъртвица беше отнесен в началото на септември при голямото наводнение в Карловско. Така пътят Войнягово - Дъбене остана затворен и за да стигнат до Карлово и обратно шофьорите трябва да минат още 30 км. Хората обаче са намерили алтернативен кратък маршрут.

"Алтернативен е, но не се ангажираме с него и това е на тяхна лична отговорност", каза Тодор Танковски - кмет на с. Войнягово.

Шофьорите минават направо през реката:

- Оттук минаваме, заобикаляме там деренцето и излизаме точно ей там от другата страна.

- Виждате как минаваме, трудно, невероятно трудно. Най-спешно трябва да се направи един временен мост и тук да се започне качествена работа.

Въпреки че общината имаше намерение да отвори пътя, от полицията са преценили, че в момента той е тесен и опасен за по-големи превозни средства и в следващите дни ще бъде разширен.

"Това, което е направено в момента е частично и фирмата изпълнител започва работа още днес за неговото разширяване тъй като има опасност от по-голяма едрогабаритна техника - най-вече автобуси, които преминават от обществения превоз, а също така и специализирания превоз на ученици", каза Антон Минев - зам.-кмет на Карлово.

В наводните села има отнесени 21 моста. За възстановяването им се очакват средства от държавата.

"Трябва да бъдат възстановени на първо място мостовете, които са от общинската пътна мрежа, по които минава най-голям поток от автомобили, автобуси, камиони, каза още Антон Минев.

Утре в засегнатите от стихията населени места се очаква да пристигнат и първите количества вода от държавния резерв.