Хърватия свали Дания от върха след зрелищно второ полувреме в Загреб
Секция: СПОРТ
23 Септември 2022 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хърватия свали Дания от върха след зрелищно второ полувреме в Загреб

/КРОСС/ Хърватия излезе на върха във временното класиране на група 1 на Лига "А", след като победи с 2:1 досегашния лидер Дания в интересен двубой в Загреб. И трите гола паднаха през второто полувреме. Борна Соса откри в 49-ата минута. Кристиан Ериксен изравни със страхотно изпълнение в 77-ата, но само две минути след това резервата Ловро Маер донесе победата на "ватрените". Така кръг преди края Хърватия има точка преднина пред Дания.

Франция е на третото място, като няма шанс да се намеси в битката за първите две позиции. В последния кръг хърватите гостуват на Австрия, докато Дания приема световния шампион, който днес постигна първата си победа в групата.

Първото полувреме бе доста равностойно, като и двата отбора имаха шансове за гол, но те не бяха толкова чисти. Хърватия стартира малко по-добре, но в края на полувремето Дания се чувстваше много комфортно и дори изглеждаше като по-опасния отбор. Ливакович на два пъти се намесваше много добре, особено в 40-ата минута, когато отрази опасен удар на Ериксен. Това бе и най-добрият шанс за гол преди почивката.


"Ватрените" стартираха силно втората част и в още в 49-ата минута взеха така желания аванс. Хърватите изпълниха късо корнер, след който топката бе центрирана в наказателното поле. Там бранителите на Дания на няколко пъти не успяха добре да изчистят и кълбото стигна до Борна Соса, който от границата на наказателното поле с нисък удар отбеляза първия си гол за Хърватия.

Голът вдъхна увереност на домакините и те създаваха доста напрежение пред вратата на Шмайхел, но Модрич, Перишич и Ковачич пропуснаха добри възможности. Така се стигна до 77-ата минута, когато Кристиан Ериксен изравни. Халфът на Манчестър Юнайтед получи от Мееле и със страхотен удар от над 25 метра направи 1:1.

Хърватия обаче реагира мигновено и само две минути след това възстанови преднината си. Ловро Маер, който секунди преди това замени Ковачич, реализира с удар с левия крак от границата на наказателното пол. Този резултат се запази до края.