Кръстаич готви изненади в състава срещу Гибралтар
Секция: СПОРТ
23 Септември 2022 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кръстаич готви изненади в състава срещу Гибралтар

/КРОСС/ Новият старши треньор на националния отбор на България по футбол Младен Кърстаич предвижда множество промени в титулярния състав за утрешното домакинство на Гибралтар от 21:45 часа в срещата от петия кръг от група С4 на турнира Лига на нациите на УЕФА. Това е нормално предвид състава, който е избран да представлява страната в мачовете с Гибралтар и Република Северна Македония.

Селекционерът ще даде възможност за изява на Илия Груев и Марин Петков срещу аутсайдера в групата. Двамата младежи се представиха отлично в клубните си отбори Вердер Бремен и Левски в последните месеци.

В състава може да има доста други ротации предвид предстоящото значително по-тежко гостуване на Република Северна Македония на 26 септември. Двете срещи са изключително важни за родния футбол, тъй като при две победи България ще запази мястото си в групата. Също така ще си гарантира позицията в четвърта урна при жребия за квалификациите за Евро 2024.

Така на "Лудогорец Арена" очакванията са Младен Кръстаич да заложи на схема 3-5-2 или 3-4-3. Като на вратата на българите ще пази Даниел Наумов, който ще замени титуляря от първите срещи в тазгодишното издание на турнира Николай Михайлов и Светослав Вуцов. В защитата вероятно ще стартират Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. В средата на терена ще действат Илия Груев, Филип Кръстев и Илиян Стефанов. По крилата ще стартират Марин Петков и Иван Турциов, а в предни позиции ще се разчита на Радослав Кирилов и Кирил Десподов.