Предстоящи събития в страната за 23.09.2022 г.
Секция: Предстоящи събития
23 Септември 2022 06:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 23.09.2022 г.

/КРОСС/ София.

От 10.00 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата ще се състои официална церемония по награждаването на ефрейтор Иван Димитров с грамота на Министерството на културата за принос в опазването на културното наследство на Република България. Отличието - специална грамота и парична награда, ще бъде връчено на ефрейтор Димитров от министъра на културата проф. Велислав Минеков и в присъствието на министъра на отбраната Димитър Стоянов, генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на отбраната на Република Българи

Враца.

От 19.00 часа в градска концертна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца "Да помним маестро Валери Вачев". Диригент: Малкълм Юен

Добрич.

На пл. "Свобода" ще бъде открита изложба на открито "Улици и спомени. 140 години от преименуването на град Добрич"

Добрич.

Днес в сайта на Регионална библиотека "Дора Габе", ще се състои представяне Дигитална колекция от микрофиши на добруджански вестници, излизали в периода 1901-1944 г. по повод 25 септември - Ден на град Добрич и 82 години от възвръщането на Южна Добруджа към България. Проявата е посветена на Европейската година на културното наследство 2022.

Казанлък.

От 16.00 часа в Исторически музей "Искра", гр. Казанлък , ще бъде отбелязана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир.

От 18.00 часа, ще бъде открита изложба.

Карлово.

От 10.00 часа в Малка зала на Културен дом - Карлово, ще бъде открита Конференцията на Центъра за стопанско-исторически изследвания. В събитието ще участва проф. Шевкет Памук, London School of Economics and Political Science

Малко Търново.

От 10.00 часа при Граничен контролно-пропускателен пункт Малко Търново, заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на земеделието Явор Гечев ще направят съвместна проверка на състоянието на горските пътища, както и на сечи в района на Малко Търново.

Плевен.

От 10.30 часа в Регионалния център за ранна интервенция на уврежданията - Плевен (адрес: град Плевен, ул. "Дойран" №81), ще се проведе пресконференция по проект "Продължаване дейността на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията - гр. Плевен".

Пловдив.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, в рамките на която Ашим Хаджиасан ще даде подробности около казуса с къщата му и ще разкаже за негови разкрития за престъпления, извършени от служебни лица.

Русе.

От 17.00 часа в Лапидариумa на Регионален исторически музей - Русе ще се проведе Международен ден на лешояда в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Събитието е част от проект "Нова надежда за египетския лешояд" и проект "ПрилеПтици - нашите летящи приятели" на Сдружение "Приятели на музея" по Програма "Култура" на Община Русе, направление "Творчески проекти в областта на изкуствата и културата".

Свищов.

От 11.00 часа пред храм "Св. Троица" Община Свищов ще раздаде храна на възрастни хора и на лица в неравностойно физическо и социално положение.

От прясно приготвената храна могат да се възползват всички желаещи, отговарящи на посочените критерии, без да е необходимо предварително записване. Желателно е гражданите да си носят лични съдове за съхранение и пренасяне на храна, която в случая ще включва супа, основно ястие, десерт и хляб.

Свищов.

От 17.30 часа в художествена галерия "Николай Павлович" в Свищов ще бъде открита поредната 45-та сборна изложба на свищовски художници. Мероприятието е традиционно за празниците "Свищовски лозници", като ежегодно в него се включват десетки творци от общината. Тази година в изложбата ще вземат участие 25 творци.

Стара Загора.

От 18.00 часа в с. Ракитница, ще започне Фестивал на виното и културното наследство Августиада - 20220 г.

Стара Загора.

От 19.00 часа пред РИМ - Стара Загора, ще бъде открита инициативата Нощ на изкуствата

Предизборни събития:

София.

От 12.00 часа пред Централната избирателна комисия (централен вход откъм МС) ВМРО организира протест против безконтролното отваряне на секции в Турция.

Сливен.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на лидера на "Изправи се България" Мая Манолова и водачът на листата в 21 МИР-Сливен Стефан Пасков

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред магазин "Фантастико" в кв. "Драгалевци".

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на Лъвов мост от страната на общинската администрация район "Сердика".

София.

От 18.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Враждебна".

София.

От 10.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Курило".

София.

От 15.00 до 19.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина в РС на БСП - Надежда (ул. "Дравски бой" №6).

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Люлин".