Шофьор на 59 години е загинал при ПТП в плевенското село Згалево
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2022 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор на 59 години е загинал при ПТП в плевенското село Згалево

/КРОСС/ Водач на камион загина при пътно произшествие в плевенското село Згалево, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен. В 17: 30 часа вчера 59-годишният шофьор е изгубил контрол над управлението на товарен автомобил "МАН" и е катастрофирал. При инцидента са нанесени материални щети на частен имот и уличен стълб.

Пристигналият на място лекарски екип не е успял да спаси живота на шофьора. Трупът му е закаран за аутопсия в Плевен.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Съдействие са оказали с два автомобила екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. "в" във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в Окръжната прокуратура в Плевен.

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 12 тежки катастрофи, при които са загинали трима души, ранени са 13, става известно от статистика на МВР.

За сравнение - на 21 септември, обявен за Ден без жертви на пътя, в страната са станали 17 катастрофи, като 19 души са били ранени. Загинали няма.