Илин Димитров проведе работна среща с Н. Пр. Желко Йович, посланик на Сърбия в България
Секция: Туризъм
23 Септември 2022 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Илин Димитров проведе работна среща с Н. Пр. Желко Йович, посланик на Сърбия в България

/КРОСС/ Министърът на туризма Илин Димитров се срещна с Н. Пр. Желко Йович, посланик на Република Сърбия у нас.

Министър Димитров отправи официална покана към сръбския министър на търговията, туризма и телекомуникациите Татяна Матич да посети България за участие в конференция на тема дигиталната трансформация в туризма. Форумът е планиран да се проведе в края на октомври.

Поканата, отправена чрез посланик Йович, е в продължение на разговора, който българският министър проведе със сръбския си колега в рамките на Шестата глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм към ООН в Алба, Италия.

„България и Сърбия имат традиционно добри отношения, западната ни съседка е част от топ 10 на нашите туристически пазари. Сърбите обичат зимните ни курорти, работим за реклама на българския летен туризъм", заяви министър Димитров.

„Сърбите много харесват българските курорти и знаят, че България предлага изключително атрактивен продукт като цена и качество. Надявам се повече от моите сънародници да се запознаят възможностите за почивка", подчерта Н. Пр. Желко Йович. Той отбеляза, че е важно между двата народа да се държи близък контакт.

На срещата беше обсъдена възможността за обмяна на опит и съвместна работа в сферата на популяризирането на двете дестинации и общите инициативи между страните в контекста на региона.