До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2022 18:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.

/КРОСС/ До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура" за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа - автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали" - формуляр.

Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

ПРЕСЦЕНТЪР
23.09.2022 г.