Няма данни български граждани в Русия да са поискали да намерят закрила у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2022 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма данни български граждани в Русия да са поискали да намерят закрила у нас

/КРОСС/ Няма данни български граждани в Русия да са поискали да намерят закрила у нас, обявиха от Министерството на външните работи. Няма информация и за мобилизирани наши сънародници, които имат руски паспорти. Все пак ситуацията е тревожна, признаха властите.

Бе потвърдено - военна заплаха за България няма.„Мобилизацията носи риск със себе си за националната сигурност, но заплахата за пряко въвличане на България в конфликта - засега няма", каза министърът на отбраната Димитър Стоянов.

До момента няма данни български граждани с руски паспорти да са мобилизираниВсе пак армията е в пълна готовност, обяви военният министър.

„Това, което сме направили, сме засилили наблюдението в Източната част на страната", заяви Стоянов.Ситуацията е притеснителна, признаха от външно министерство. Увериха, че са в контакт със съюзниците ни в НАТО и Европа.

„Вчера разговарях с нашия посланик в Москва - нямаме на този етап информация дали български граждани, пребиваващи в Русия, биха искали да се върнат. Разбира се, че ще ги приемем обратно в страната", увери Костадин Коджабашев, зам.-министър на външните работи.

А според военния министър България ще подкрепи нов пакет санкции от Европа към Москва.