24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2022 19:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна

/КРОСС/ Денят започна с масирани полицейски акции в цялата страна. Претърсвания има в няколко села в Добричко. Спецeкипи проверяват различни адреси и в Стара Загора и Сливенско, като до момента има информация за 24 задържани. Операцията е насочена срещу търговията с вот и разпространението на наркотици.

В Добричко са 13 задържани. Според полицията арестите са за кражби, пътни нарушения, притежание и разпространение на наркотици.

„При посетени 2 частни адреса, са намерени наркотични вещества, електронни везни, сума пари", заяви главен инспектор Жулиян Минев, началник на Пътна полиция-Добрич.

„На територията на цялата страна се провеждат такива операции. Има 19 образувани досъдебни производства, свързани с нарушаване на изборните права", заяви Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

„Основните ни действия са насочени към превенцията и към установяване на лица, замесени в изборни престъпления", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Акцията обхвана и Николаево, Стара Загора. Проверяват се автокъщи, автоморги, проверяват се различни сигнали за нарушения на изборното законодателство. Има задържани за наркотици.

„Към момента сме проверили 323 лица и 161 МПС. Имаме образувани 3 бързи досъдебни производства като две са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, едното за употреба на алкохол над 1,22. Също така сме задържали 12 лица, като 9 от тях са мигранти, другите двама са извършители на кражби. Имаме установено на 5 адреса незаконно съхранение на дървен материал. В момента с колеги от горските стопанства изземваме материала и образуваме досъдебни производства", заяви комисар Илиян Илиев, началник „Охранителна полиция", ОДМВР-Стара Загора.

Акцията се провежда и в квартал „Надежда" в Сливен. Проверени са 5 заложни къщи, иззети са златни накити. Има иззети и списъци, които МВР ще проверява.