Георги Събев: Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план
Секция: Интервюта
23 Септември 2022 19:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Събев: Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план

/КРОСС/ Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това каза заместник-министърът на земеделието Георги Събев, който се включи в отбелязването на Европейския ден на биологичното земеделие 2022 г. Тази година празникът бе организиран в преработвателната база на „Хармоника" в софийското село Мало Бучино с участието и на други биопроизводители, като събитието бе открито и за граждани.

Заместник-министър Събев призова биологичните производители да не забравят различните възможности, които им предоставят Стратегическият план и Националният план за възстановяване и устойчивост. „Предвиден е сериозен ресурс, чрез който може да бъде закупена техника и да се развива щадящо за климата биопроизводство", отбеляза аграрният заместник-министър. Той запозна стопаните с продължаващия диалог с Европейската комисия (ЕК) по отношение на Стратегическия план.

Биопроизводителите посочиха, че за да расте този вид земеделие, трябва да имат сигурност. „Ние сме заедно с Вас, защото е важно да получаваме обратна връзка и така да развиваме политиките си", коментира аграрният заместник-министър.В заключение Георги Събев поздрави организаторите и изтъкна, че българските фермери трябва да показват на обществото какво работят и как това се отразява на околната среда.