Xiaomi е в списъка „50-те най-иновативни компании за 2022 г.“ на BCG
Секция: Технологии
23 Септември 2022 20:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Xiaomi е в списъка „50-те най-иновативни компании за 2022 г.“ на BCG

/КРОСС/ Boston Consulting Group (BCG) постави Xiaomi в своя списък „50-те най-иновативни компании за 2022 г.".Признанието потвърждава ангажимента на Xiaomi да се стреми към технологични иновации и да затвърждава своите възможности за изследване и развитие. През второто тримесечие на 2022 г. разходите за научноизследователска и развойна дейност достигнаха 3,8 милиарда RMB, което е увеличение от 22,8 процента на годишна база.

На събитие за представяне на продукти на Xiaomi през август Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi Group, сподели, че инвестициите на Xiaomi в научноизследователска и развойна дейност са нараснали с общ годишен темп на растеж от 39,7 процента от 2017 г. насам и се очаква да достигнат RMB17 милиарда през 2022 г. и RMB100 милиарда през следващите пет години.

Xiaomi изгражда непрекъснато разширяваща се технологична екосфера, обхващаща смартфони, устройства, интелигентен дом, смарт производство, интелигентни електрически превозни средства и бионични роботи, за да свързва по-добре хората със света около тях и да подобрява живота им.