Костадин Костадинов:Единственият коалиционен партньор, който „Възраждане" може да има, са българските граждани
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2022 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов:Единственият коалиционен партньор, който „Възраждане" може да има, са българските граждани

/КРОСС/ Откакто започна войната в Украйна, предупреждавахме, че този конфликт ще се разрасне и опасността България да бъде въвлечена в него е голяма. Въпрос на време е конфликтът между Русия и Украйна да стане конфликт между Русия и САЩ.

Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „Неделя 150" по БНР.

Това е съвсем закономерно, предвид че подкрепата, която държавите от НАТО и САЩ дават за Украйна, е изключително голяма, тя се засилва, смята той.

България е зависима американска колония без собствена политическа воля, заяви Костадинов.

Референдумите са най-висшата форма на демокрация и такива според него трябва да бъдат използвани, за да се реши въпроса дали страната ни да остане или да напусне НАТО и ЕС. „Нищо радикално няма в това, както няма нищо радикално и в това да искаш да запазиш собствената си валута", добави Костадинов.

След влизането на страната ни в НАТО и ЕС Българската армия е била унищожена, а българската икономика е понесла милиарди левове от директни загуби и щети. Той посочи данни от НСИ, че през 2007 г. 40-50% от стоките на българския пазар са били български, а в момента те са около 20%. „България се превърна в пазар, в суровинен придатък на ЕС. Ние изнасяме две неща: мозъци, злато, а внасяме боклук. Това е модел, който убива държавата ни с темпове от по 100 000 души на година", заяви лидерът на „Възраждане".

Вариантите за страната ни оттук нататък са два, смята той: „или възраждане за България, или разруха и пълна деградация и заличаване на българската държава".

Костадинов бе категоричен, че единственият коалиционен партньор, който „Възраждане" може да има, са българските граждани.