Кирил Петков: ПП няма да отстъпи от приоритетите си
Секция: Анализи
26 Септември 2022 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Кирил Петков: ПП няма да отстъпи от приоритетите си

/КРОСС/ Не може да има управление с партия, която е зависима от задкулисието. Ако нямаме 121 депутата мнозинство, ние няма как да продължим промяната, която искаме. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването „120 минути" по бТВ.

„С ГЕРБ няма да направим коалиция, докато г-н Борисов е лидер и в ръководството са хора, които не само че не биха били готови да направят промяна в съдебната система, те са зависими от съществуващата съдебна система. Тези хора наистина се страхуват. Искам да кажа всеки, който ръководи ГЕРБ и го е страх от работеща съдебна система - не може да бъде наш партньор за правене на промените, които са нужни", заяви съпредседателят на ПП.

Докато „Лукойл" няма готовност на 100% да преработва петрол различен от руски, дерогацията трябва да остане, смята Петков.

Трябва да се работи за постигане на диверсификация и за горивото на АЕЦ „Козлодуй". „След две години този проблем ще бъде очеваден. Нямаме право да рискуваме", заяви той.

ПП няма да отстъпи от приоритетите си, като един от най-важните е борбата с корупцията. „Реално и БСП, и ние, и „Демократична България" се съгласихме, че законът за КПКОНПИ трябва да бъде променен", заяви още Петков.

Социалният пакет е бил друг от основните приоритети на коалиционните партньори и това трябва да остане така и в следващия кабинет, смята Петков.

Данъците не трябва да бъдат променяни, докато не спрат течовете на милиарди левове държавни средства през общински и държавни структури, категоричен бе Кирил Петков.