Мъжът, предизвикал тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, е бил неадекватен и се е разхождал след инцидента
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2022 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъжът, предизвикал тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, е бил неадекватен и се е разхождал след инцидента Това разказа свидетелят Михаил Главчев в сутрешния блок на BTV "Тази сутрин".

/КРОСС/ Вчера сутринта при катастрофа на Околовръстното шосе загина френски граждани, а двама души бяха ранени - французойка и българин. Според очевидци 39-годишният мъж, предизвикал катастрофата, е карал с 200 км/ч. Колата, в която е бил загиналият и ранените се е движела по правилата. Малко-по късно през деня се оказа, че мъжът, предизвикал катастрофата е с 28 провинения на пътя. Очакват се и по-късно днес кръвните му резултати за алкохол и наркотици да станат готови. Той е в ареста и му е повдигнато обвинение. По това време на пътя би трябвало подобни инциденти да са малко срещани, каза Главчев.

Биляна Борисова разказа, че секунди преди да стане инцидентът, тя и Михаил са минали по Околовръстното шосе.Чухме страшен гръм, обърнах се и видях, че се появи дим, а след това се разхвърчаха части от обърната кола. Позвънихме на телефон 112 веднага. Обърнахме и отидохме на място, за да видим как са пострадалите и евентуално да приложим първа помощ, добави тя.

Борисова подчерта, че шофьорът на луксозния автомобил се е разхождал отстрани и е говорил по телефона.По моя преценка частите от колата бяха разхвърчани на около 200 метра. Шофьорът на луксозния автомобил беше неадекватен, но не заради шока от тежкия удар, а в следствие на употреба на много неща, добави Главчев.Борисова обясни, че се е опитала да отвори вратата на колата, но не е успяла.

Видях, че шофьорът на обърнатия автомобил пълзеше и се опитваше да изкара пасажерите от колата. Чух как жената диша, но тялото на мъжа беше безжизнено, каза тя.