Кампания за доброволно кръводаряване ще се проведе в Paradise Center
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2022 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кампания за доброволно кръводаряване ще се проведе в Paradise Center

/КРОСС/ На 28 септември, сряда, от 11:00 до 14:00ч. Paradise Center съвместно с Национален център по трансфузионна хематология организират кампания за кръводаряване, включването в която изисква предварителна онлайн регистрация на http://bit.ly/3d93wrz

Отделете половин час от забързания си ден, пригответе личната си карта и подайте ръка на тежко болни и пострадали хора, за които вашите 450 мл. кръв имат животоспасяващо значение. Не забравяйте да отбележите часа, в който можете да се явите на ниво -1 в търговския център, като попълните онлайн формуляра на линка по-горе.

 В инициативата може да вземе участие всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг и не е приемал медикаменти в последните 48 часа. Всички материали и консумативи за кръводарителската кампания са стерилни и за еднократна употреба.Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Не се изисква специална подготовка преди акта на кръводаряване. Експертите съветват да се храните редовно и разнообразно, за да заздравите силите на организма и да повишите качеството на кръвта. Процедурата отнема 30 минути, като след нея се приемат повече калорични течности и храни.Целта на кампанията е да повиши информираността на гражданите относно кръводаряването и ползите от него и да улесни всички, които са готови и желаят да даряват кръв, за да спасят нечий живот.