Румен Миланов: Наглост и арогантност са основните причини за тези тежки катастрофи
Секция: Анализи
27 Септември 2022 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Миланов: Наглост и арогантност са основните причини за тези тежки катастрофи

/КРОСС/ Наглост и арогантност са основните причини за тези катастрофи. Какво е характерното - скъп автомобил, наркотик, обикновено кокаин, и безцеремонно поведение на пътя. Имаме вече няколко такива инцидента. Наркотикът все повече набира скорост.

Това е картината в наркоупотребата и наркоразпространението. Големият проблем е тук. Изпуснахме да контролираме този процес. Кокаинът е скъп - това е престиж. Това заяви в BTV „Тази сутрин" Румен Миланов, бивш началник на НСО и член на браншовата асоциация "Пътна безопасност", по повод фаталната катастрофа с над 200 км/час на Околовръстния път на София. При нея загина френски гражданин.

Проблемът има име, фамилия и адрес. Служителите на МВР трябва да търсят този 1% най-тежки нарушители в домовете им. При скорост 200 км/час има една дума - смърт. Разчитането на рефлекси при висока скорост - това е по филмите, подчерта Миланов.

Полицията трябва да действа изключително системно срещу тези нарушители. Има много почтени хора на пътя и тях трябва да уважаваме, добави той.