Георги Георгиев е кандидат за народен представител на „Възраждане“ от Кърджали и Хасково
Секция: ПОЛИТИКА
27 Септември 2022 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Георгиев е кандидат за народен представител  на „Възраждане“ от Кърджали и Хасково

/КРОСС/ Той беше част от 47-то Народно събрание и представляваше родолюбиво настроените избиратели от 9 кърджалийски многомандатен избирателен район. Сега повторно е водач на листа на „Възраждане" в 9-ти МИР и 29 МИР Хасково.

По време на мандата си в парламента като избраник на жителите на Кърджали и областта той прояви сериозна активност. Още в началото на работата на 47-то Народно събрание направи предложение, свързано с доходите на личните асистенти на хората с увреждания. Благодарение на това личните асистенти имаха възможност да вземат в пълен размер възнагражденията си.

Внесе предложение за промени в Кодекса на труда, за да отпаднат дискриминационните ограничения и всички работещи родители да могат да вземат допълнителни дни отпуск, за това че отглеждат деца. Предложението беше отхвърлено от „Продължаваме промяната" и партиите на статуквото.

В пленарна зала отправи питане към Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) във връзка с изграждането на обходния път на Кърджали. Според Георгиев има проект, който вече 10 години не се реализира.

Изграждането на обходния път на Кърджали за него се превръща в кауза. Тя е приоритетът му като водач на листата на „Възраждане" в 9-ти МИР. Според него пътната инфраструктура в област Кърджали е най-лошата в страната. Само 33% от шосетата в областта са в задоволително състояние при 41% средно за страната. Той изразява съжаление, че коалиционното правителство „Петков" не е взело насериозно проблема.

Приоритетен е и проблемът за доходите на жителите на областта. Те са на дъното в класацията в страната. Като бивш синдикалист приема това като лична кауза и борба.
Георги Георгиев ще продължи работата си и в областта на социалната политика и достъпа на хора с увреждания до социални услуги и в 48-то Народно събрани. Един от проблемите е недостигът на социални асистенти и лекари.

Георги Георгиев е роден на 13 юли 1979 г. в Хасково. Завършва Техникум по автоматизация и механизация на селското стопанство. Получава бакалавърска степен в Химико-технологичен и металургичен университет в София. Там завършва и магистратура. Има специализация в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров". 16 години работи в тежката химия, в цех за производство на амоняк. Производството е най-тежко в химическата промишленост. Опасява се, че при спирането на доставки на газ за тежката химия, тя ще бъде унищожена като промишленост в страната.

Първият му интерес към политиката датира отпреди 15 години, но е краткотраен. През 2018 г. разбира за съществуването на „Възраждане". Присъединява се през 2019 г. От 2019 до 2021 г. е председател на структурата в родния си град. През ноември е избран за народен представител в 9-ти МИР. Оттегля се от ръководния пост в структурата, сега е редови член на политическата организация.

Георги Георгиев е твърдо убеден, че „Възраждане" ще бъде изненадата на предстоящите избори, а той ще работи активно и за двата региона, в които е водач независимо от кой от тях бъде избран като народен представител.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!