Вечер на българския туризъм в Берлин
Секция: Туризъм
27 Септември 2022 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вечер на българския туризъм в Берлин

/КРОСС/ България отбеляза Световния ден на туризма с Вечер на българския туризъм в Берлин. Събитието се състоя в навечерието на празника, на 26 септември и беше открито лично от посланика на Република България в Германия Елена Шекерлетова. По инициатива на Тихомир Патарински, аташе по туризма в Германия, България беше презентирана като дестинация за целогодишен туризъм на германския туристически пазар. Особен акцент беше поставен върху алтернативните форми на туризъм: балнеология, пешеходни маршрути, обиколни пътувания, култура, голф и др. Черноморските дестинации също бяха представени с допълнителна информация за курортните комплекси, малките населени места и възможностите за културни маршрути в и около тях.

Събитието се реализира със съдействието на Българския културен институт в Берлин, който тази година отбелязва 60 години от своето основаване.

От българска страна участие в презентацията взеха и позиционираните в Германия представители на Германо-българската търговско-индустриална камара, Община Варна, к.к. Албена и др. Беше представена и информация за възможностите за активна почивка в България - здравен туризъм по линия на германските здравни каси и спортен туризъм - ски, тенис и голф.

 От германска страна участие взеха специализирани медии в областта на туризма, както и представители на туристическия бизнес, работещи и имащи интерес към страната ни като туристическа дестинация, която развива множество форми на туризъм през цялата година и предлага качествен туристически продукт за германските туристи.

На вечерта на българския туризъм в Берлин беше организирана и презентация на традиционни български вина и специалитети.