Тошко Йорданов:Има правила, които трябва да се спазват и да се следва коалиционното споразумение
Секция: ПОЛИТИКА
27 Септември 2022 20:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов:Има правила, които трябва да се спазват и да се следва коалиционното споразумение

/КРОСС/ В студиото на „Лице в лице" по БТВ Тошко Йорданов, каза че евентуални партньори след изборите ще им бъдат всички без ГЕРБ и ДПС. „Кирил и Асен не трябва да са в парламента. Нека да си останат в партията, но те са вредни в изпълнителната власт", добави той.

Асен и Кирил ходят и разправят как няма да говорят с ИТН. Ние да ходим да им се натискаме ли да говорят с нас? В крайна сметка ще минат изборите, ще се окажат с по-малко хора, отколкото бяха и ще трябва да отговарят на въпроса защо изтърваха властта и защо воюваха с нас, а не с ГЕРБ и ДПС.

По думите му има правила, които трябва да се спазват и да се следва коалиционното споразумение.

Според него всички лидери на партии в изпълнителната власт са вредни, особено в коалиция, защото те си дърпат към партията или егото им надделява над държавния интерес.

„Има проблеми за решаване - енергетика, здравеопазване, образование. Конкретно сме ги разписали, включително със стъпките и сроковете, в които могат да бъдат решение", каза Йорданов.

Организираме референдум, в който да попитаме българите дали искат да се промени държавното устройство на страната. Дали ще е президентска форма или полупрезидентска, това ще реши Велико народно събрание, добави той.