Мая Манолова:Хората се страхуват да не бъдат въвлечени във война
Секция: ПОЛИТИКА
27 Септември 2022 21:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова:Хората се страхуват да не бъдат въвлечени във война

/КРОСС/ В студиото на „Лице в лице" по БТВ Мая Манолова, каза че лидерите на четворната коалиция фалшиво и лицемерно са обявили, че са за мирни преговори между Русия и Украйна, а в същото време разписваха сделки за оръжие".

По думите й хората се страхуват да не бъдат въвлечени във война, дори повече от това дали ще бъдат нахранени през зимата. „Основният залог на тези избори ще бъде свързани с това да не допуснем партиите, които са готови да ни въвлекат във война, да направят мнозинство", смята Манолова.

От „Изправи се, България" са готови с първите законопроекти. Първият от тях ще бъде за енергийната криза. „Ще предложим до края на отоплителния сезон или докато се изработят правила, да бъде отложено плащането на битовите сметки и ще предложим как държавата да компенсира увеличението на тока, парното и водата за енергийно бедните", каза Мая Манолова.

Кампанията „Не плащай" е една от точките в техния спасителен план, заедно с таван на цените на газа и дизела до 2,50 лв. и таван на основни хранителни продукти.