Над 70 дежурни екипа на EРП Юг са в готовност да реагират при необходимост в изборния ден
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2022 14:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 70 дежурни екипа на EРП Юг са в готовност да реагират при необходимост в изборния ден Дружеството ще обърне специално внимание на електрозахранването за избирателните секции

/КРОСС/ Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. (неделя) Eлектроразпределение Юг (част от ЕVN) предприе организационни и технически мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции в Югоизточна България с цел нормалното протичане на изборния процес.

Мерките включват:

Мобилизиране на допълнителни дежурни по места за 1 и 2 октомври 2022 г. Специално внимание е отделено за подсигуряване на електрозахранването в избирателните секции.За периода от 30 септември до 3 октомври 2022 г. се прекратява извършването на всички планирани технически дейности по електроразпределителната мрежа. Такива ще бъдат извършвани само в случаи на неотложна необходимост и при отстраняване на възникнали повреди.

Налице са мобилни генератори, които могат да се използват са осигуряване на захранване за сградите с избирателни секции.Извършена е проверка на аварийния резерв и материали по места, наличност в аварийни автомобили и специализирана техника.

Денонощно функционира и Диспечерският център на Електроразпределение Юг, в който се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.

Електроразпределение Юг
Денонощен телефон: 0700 1 0007  
www.elyug.bg