Създаване на Академия по електронно управление обсъдиха министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров
Секция: Наука
28 Септември 2022 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Създаване на Академия по електронно управление обсъдиха министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

/КРОСС/ Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на УНСС да усвоят специфични умения лично от представители на Министерство на електронното управление, беше дискутирано на среща между министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Необходимостта от кадри за електронното управление да бъде решена и чрез създаване на бакалавърска програма по киберсигурност, беше втората важна тема ,която дискутираха представителите на двете институции.

Също така електронното уверение и други дигитални услуги за студенти, разработени от Университета за национално и световно стопанство, могат да станат част от държавния регистър на електронни услуги. За това предстои да бъде създадена специална работна група с представители на министерството и университета.

„Съвместната ни работа е от взаимна изгода и считам, че има много възможности да си партнираме. Това, което сте направили във връзка с дигитализацията във вашия университет е впечатляващо", каза по време на срещата министър Георги Тодоров.

„И ние виждаме много ползи във взаимното сътрудничество с вашето министерство. Смятам, че образованието трябва да отговори на съвременните заплахи в киберпространството, както и да насърчаваме дигитализацията", каза ректорът проф. Димитър Димитров.

В срещата участваха още доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност в УНСС, Константин Азов, началник на политическия кабинет на министъра на електронното управление, Николай Минев, директор на дирекция „Системи и компоненти на електронното управление" и Младен Петров, изпълнителен директор на агенция „Инфраструктура на електронното управление".