Мая Манолова:Няма да допуснем следващото правителство да похарчи 9 милиарда лева за девет дни
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2022 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова:Няма да допуснем следващото правителство да похарчи 9 милиарда лева за девет дни

/КРОСС/ В студиото на „Още от деня" по БНТ Мая Манолова, каза че нейната формация може да бъде отличена по това каква са правили, а не какво са обещавали. „Днес НОИ обяви, че ще покаже преизчислените пенсии на 3 октомври и това не е случайно - ден след парламентарните избори. Това е опит да се скрие срамът от четворната коалиция, които преизчислена всъщност пенсиите само на една трета от пенсионерите. Подигравката на уж социалната партия на Нинова и борещите се за бедните хора ПП, е огромна."

Кампанията „Не плащай" е форма на протест срещу абсолютната липса на подкрепа от страна на четворната коалиция към най-уязвимите, обясни Манолова. „Ако шепа хора спрат да си плащат сметките, със сигурност ще бъдат наказани, но ако една голяма маса хора излезе и каже - не искаме да плащаме, защото монополистите се гаврят с хората. Кампанията идва и да освети схемите на монополистите. Ние вече осветлихме далаверата на „Топлофикация" - те вместо 9% бяха начислили 20% ДДС. И те бяха принудени да изготвят нови фактури с намалено ДДС заради нашите протести".

Това, което трябва да се направи, за да могат хората да оцелеят през зимата, ние сме го заложили в нашия спасителен план с пет основни точки - първо, безусловно и категорично увеличаване на доходите, категорична е Манолова. „1260 лв. трябва в момента да бъде минималната работна заплата. Нашата основна линия е линията на бедност, не трябва да има българин, който да живее под линията на бедност".

В следващият парламент няма да допуснем следващото правителство да похарчи 9 милиарда лева за девет дни, допълни Манолова. „Този път тези 9 милиарда, които миналата година изчезнаха, трябва да отидат при българския народ."