Григор Димитров отпадна във втория кръг на Sofia Open
Секция: СПОРТ
28 Септември 2022 20:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров отпадна във втория кръг на Sofia Open

/КРОСС/ Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Поставеният под номер 3 Димитров претърпя поражение от Иля Ивашка (Беларус) с 3:6, 6:7(3) след 111 минути игра пред около 7 хиляди зрители в зала "Арена Армеец". 

В първия си мач от малко повече от месец след отпадането във втория кръг на Откритото първенство на САЩ хасковлията допусна пробив още в първия гейм. Той получи шанс да го върне веднага, но не се възползва, а след това Ивашка реализира нов брейк, за да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 изработи още две възможности за пробив, но отново не успя да реализира нито една от тях. В последствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при собствен сервис. 

Краят на сета беше особено драматичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири възможности за пробив, а след това трябваше да спаси два поредни мачбола на Ивашка и от изоставане от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.  В него 71-ият в световната ранглиста Ивашка взе ранно предимство от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров допусна грешка от форхенд и така загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно участва в надпреварата в София.

"Труден мач, много съм щастлив, че спечелих. Много е трудно да се играе срещу Григор, особено тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, но успях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, надявам се в следващия мач да имам повече подкрепа от трибуните", каза Ивашка в интервюто на корта след мача.