Димитър Ставрев: В момента Су-25 са най-модерните самолети в българската авиация
Секция: Анализи
29 Септември 2022 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Ставрев: В момента Су-25 са най-модерните самолети в българската авиация

/КРОСС/ Малка е вероятността проблем с двигателя да е причината за инцидента със самолета Су-25 на авиобаза „Безмер". Мнението изрази журналистът от списание „Криле" Димитър Ставрев.

Дори да възникне проблем с единия двигател, това е самолет, който може да каца с един двигател. Много малка е вероятността и двата двигателя едновременно да са отказали, по-скоро е нещо със системите, които управляват височината и насочването на самолета, коментира Ставрев.

По думите му в момента Су25 са най-модерните самолети в българската авиация.

Въпреки че са на 35 години, Ставрев каза, че няма стари и нови, има поддържани и неподдържани самолети. В идеално състояние са. Бях възхитен от новите възможности, които са получили след този ремонт, каза Ставрев.

Проблем остават малкото летателни часове. За миналата година най-много летелите имат 25-30 часа, каза Ставрев.

Марин Петров, който е борден инженер на хеликоптер, обясни, че има програма за техническо обслужване. В нея е разписано по часове какви проверки се извършват. Авиационната техника се поддържа както трябва. Съгласен съм с твърдението, че няма стари и нови, има поддържани и неподдържани самолети, коментира Петров. А по думите му в „Безмер" самолетите се поддържат както трябва.

Нова телевизия „Здравей, България"