Прокуратурата иска постоянен арест за дрогирания шофьор, убил младо момиче в Шумен
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2022 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата иска постоянен арест за дрогирания шофьор, убил младо момиче в Шумен

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Шумен иска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишния дрогиран шофьор зад волана на мощната кола, който причини смъртта на 22-годишна студентка от Шумен. Спътничката ѝ е в болницата. Катастрофата стана снощи на централен булевард в града, след два последователни удара между автомобилите.

Охранителни камери на търговски обекти са заснели жестокия удар. Влязлата вече в кръговото кръстовище кола, в която са били двете млади жени, е връхлетяна от движещия се по правия участък автомобил с висока скорост. Тя се отклонява, чупи пътен знак, задната лява гума се откъсва, преобръща се няколко пъти и пада върху другата кола.

"Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да управлява моторно превозно средство от пет месеца. За тези пет месеца вече има една глоба с фиш, което е за техническа неизправност. Скоростта му е била от 80 и повече километра в час", заяви Орлин Куздов, окръжен прокурор на Шумен.

18-годишният ученик от престижно шуменско училище вчера не е бил в клас. След обяд се е срещнал с класната си, за да ѝ даде медицинска бележка за стоматологичен проблем. Колегите на бащата на загиналото момиче излязоха с емоционален призив в социалната мрежа - да се спре ужасът по пътищата, а родителите да обръщат повече внимание на децата си.