Предстоящи събития в страната за 30 септември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
30 Септември 2022 06:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за  30 септември 2022 г.

/КРОСС/ От 11.00 часа пред храм-паметника "Св. Александър Невски" президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще бъде посрещнат от държавния глава Румен Радев с официална церемония, по време на която националният химн на Република България ще бъде съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския президент. Илхам Алиев ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

От 11.30 часа на "Дондуков" 2 двамата президенти ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Азербайджан.

В 12.50 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 Румен Радев и Илхам Алиев ще дадат съвместни изявления за медиите.

София.
От 10.00 до 12.00 часа, в сградата на БСК (София, ул. Чаталджа 76) Арбитражният съд при Българската стопанска камара ще е домакин на Ден на отворените врати.

София.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представено проучване относно нагласите на ромската общност за предстоящите парламентарни избори за 48-мо Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

София.
От 11.00 часа в паркинга на метростанция "В. Левски", председателят на СОС Георги Георгиев и ръководството на ЦГМ ще представят нови 4 зарядни станции за автомобили. В момента в паркинга работят 4 такива станции.

София.
От 11.00 часа пред посолството на Иран (гр. София, бул. "Симеоновско шосе" 55), представители на Кюрдската партия на Иран в България (ДПИК) организират протест пред посолството на Иран

София.
От 11.00 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи, служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров ще предоставят обобщени данни за предприетите от МВР действия в контекста на подготовката за произвеждането на изборите за Народно събрание.

София.
От 12.00 часа в МОЛ-София ще бъде представен проекта Европейска нощ на учените SEARCH 2022

София.
От 15.00 часа в Заседателна зала, ет.4. в КЕВР ще се проведе брифинг на тема "Регулаторният принос за старта на междусистемната газова връзка Гърция-България - IGB"

София.
От 19.00 часа в зала "България", ще се състои откриването на новия концертен сезон на Симфоничния оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин

София.
От 19.30 часа в арт-пространството на Vivacom Art Hall Oborishte 5, ще започне фестивала "Мотив", който ще представи три камерни концерта в поредните вечери от 30 септември до 2 октомври.

Асеновград.
От 10.00 часа ще бъде направена символична първа копка пред залата, която се намира на ул. "Капитан Райчо" . Повече подробности, в какво ще се състои ремонта ще предоставят кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кмета по строителството инж. Стоян Димитров.

Благоевград.
От 09.00 часа пред зала "22-ри септември", гр. Благоевград, ще се проведе протест срещу заема за над 17 млн. лв. за аквапарк и "реконструкция" на парк "Бачиново"

Благоевград.
От 10.30 часа в Национален пресклуб на БТА в Благоевград, ще се проведе пресконференция на тема "Гробът на Васил Левски, Ванга и заветът й към Павел Кипров". Организатор на пресконференцията е Павел Кипров.

Варна.
От 09.00 часа в Зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център - Варна, ще се проведе пресконференция на Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) за представяне на проект Resiliеuropе по програма "Европа за гражданите"

Варна.
От 14.00 часа в Държавен куклен театър - Варна, ще се проведе пресконференция по повод предстоящия XVIII Международен куклен фестивал "Златният делфин"

Варна.
От 18.00 часа в Юнашки салон ще се състои церемонията по връчване на наградите за "Конкурс "Млад предприемач и мениджър на годината" 2022, Конкурс "Жена предприемач и мениджър на годината" 2022 и Обществен форум за приза "Достойна Варненка" 2022.

Добрич.
От 10.30 часа в АЕМО "Стария Добрич" ще бъде открит Фестивал на занаятите и изкуствата в АЕМО "Стария Добрич"
От 10.30 часа до 18.00 часа ще се проведе изложение на занаяти и изкуства, представено лично от творците.

Добрич.
От 16.00 часа в Народно читалище "Мевляна - 2012 г." ще се състои честване 10 години Народно читалище "Мевляна - 2012 г." и 815 години от рождението на Мевляна Джеляледдин Руми

Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич , фоайе ще се проведе вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално"

Добрич.
От 18.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе", фоайе с пиано, ще се проведе поетично-музикална вечер "Александър Белчев на 70"

Монтана.
От 11.30 часа в Художествена галерия "Кирил Петров" (Монтана, ул. "Цар Борис III" № 19), ще се проведе церемония по връчването на Националната литературна награда "Иван Давидков" - Монтана, 2022.

Пловдив.
От 10.00 часа във Висше училище по сигурност и икономика в Пловдив, ще бъде открита международна научна конференция на тема "Изкуственият интелект в сферата на сигурността - предимства и заплахи".

Пловдив.
От 14.30 часа в Античен театър ще бъде открита изложбата "Тракийски Мистерии".
От 16.00 часа в Античен римски стадион, ще се проведе лекция на Института по Т-наука "Свещеният език на траките и неговата сила за човека днес" /
От 17.30 часа от площад "Римски стадион" тръгва фестивално шествие
От 20.30 часа в Античен театър ще се състои Интерактивен Спектакъл "Тракийска Мистерийна Драма"

Русе.
От 09.00 и от 11.00 часа в Екомузей с Аквариум, ще се проведат две занятия с ученици от ОУ "Олимпи Панов". Занятията се провеждат във връзка с реализирането на проект "ПрилеПтици - нашите летящи приятели" на Сдружение "Приятели на музея" по Програма "Култура" на Община Русе.

Русе.
От 15.00 часа в зала "Европа" на Доходно здание, площад "Свобода" 4, Бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ организират трансгранична дискусия на тема "Активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори".

Симитли.
От 14.30 часа регионалният министър арх. Иван Шишков ще открие пътна отсечка на автомагистрала "Струма" и ще връчи разрешение за ползване (Акт 16).

Сливен.
От 10.00 часа в Хамам баир ще се проведе празник на пенсионерските клубове по повод Деня на възрастните хора, който се отбелязва на 1 ноември

Сливен.
От 10.30 часа в Спортна зала "Станка Златева" кметът на Сливен ще посети състезанието по борба .

Сливен.
От 15.00 часа в училище "Йордан Йовков" ще се състои откриване на астрономическата обсерватория

Сливен.
От 18.30 часа в зала "Сливен" ще се проведе откриване на 90 сезон на Симфоничния оркестър

Стара Загора.
От 10.15 часа в Зала 2 на хотел Верея ще се проведе третото издание на Обществения диалог за политики в прехода към въглеродна неутралност. Събитието се организира от Агенция за регионално икономическо развитие-Стара Загора (АРИР), в капацитета й на приемна структура на център на ЕК Европа Директно Стара Загора.

Търговище.
От 11.00 часа на детската площадка между блоковете № 31 и № 32 в кв. "Запад" 2 кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ще даде брифинг във връзка със започващото обновяване на пространството. Кметът ще бъде придружаван от директора на Дирекция "Устройство на територията, околна среда и транспорт", инж. Валентина Йорданова.

Шумен.
От 17.00 часа в Градинката пред Концертна зала на НЧ "Добри Войников-1856" гр. Шумен, ще се състои официално откриване на IX МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ПОПУЛЯРНАТА ПЕСЕН "ЕСЕННИ ШУМЕНСКИ ВЕЧЕРИ"

Хасково.
От 10.00 часа в Дом за стари хора на Кенана, ще има празнично тържество, по повод Световния ден на възрастните хора.

Предизборни събития:

София.
От 17.30 часа пред НДК Продължаваме промяната" ще закрие предизборната си кампания с концерта "Бъди промяната". Ще участват Ицо Хазарта, Мила Робърт, Акага, Тангра, Дичо и Теди Качарова.

София.
От 14.30 часа в Модерен театър, ще се състои закриването на кампанията на КП "Български възход" с концерт.

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред ДКЦ 29 на ул. "Г. Измирлиев".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред МОЛ "Парадайс".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Герена".

София.
От 16.30 до 19.30 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина на спирка "Площад Централна гара" от страната на площад "Предгаров".

София.
В 10.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Кумарица".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Люлин".

Видин.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА във Видин, пресконференция ще даде председателят на РИК-Видин Даниел Боянов. Той ще предостави актуална информация във връзка с предстоящия на 2 октомври вот за народни представители в 48-то Народно събрание в 5-и видински избирателен район.

Плевен.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Възраждане". Темата е: "Отхвърлено предложение на "Възраждане" за осигуряване на безопасна среда в град Плевен".

Плевен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството" по повод предстоящите парламентарни избори. Ще участват Пламен Георгиев Александров - водач на листата на партията в 15 МИР - Плевен, д-р Илиян Георгиев - водач на листата на партията в 11 МИР - Ловеч, Огнян Пелов - втори в листата на партията в 6 МИР - Враца, и други.

Пловдив.
От 17.30 часа на пл. "Централен", срещу Централна поща, предизборната кампания на коалиция "БСП за България" за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. ще бъде официално закрита в Пловдив с участието на председателя на БСП Корнелия Нинова.

Търговище./с. Крепча
От 13.00 часа в Крепчанският скален манастир, ВМРО ще закрие предизборната си кампания за извънредните парламентарни избори - 2022 г.