Евелина Славкова: От „Възраждане” са в перманентна политическа кампания, която не е спряла и трупат дивиденти
Секция: Анализи
30 Септември 2022 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евелина Славкова: От „Възраждане” са в перманентна политическа кампания, която не е спряла и трупат дивиденти

/КРОСС/ На изборите миналата година протестният вот беше много по-шумен и ярък. Знаеше се, че той ще отиде в една или друга посока. Сега обаче е по-тих и не се знае накъде ще поеме. Това коментира в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България" социологът от „Тренд" Евелина Славкова.

Към момента се вижда, че най-вероятно „Възраждане" ще генерира този протестен вот. А не, например, партията на Стефан Янев, която е новата. От „Възраждане" са в перманентна политическа кампания, която не е спряла и трупат дивиденти, добави тя.

По думите ѝ след вот политическите партии стават по-консенсусни в съставянето на кабинет. Ще бъде много трудно обаче „Продължаваме Промяната" и ГЕРБ да се опитат да направят правителство. Със сигурност ще трябва да търсят и трета политическа партия, е мнението на Славкова.

69% от българите очакват да има кабинет. При евентуално отиване на нови предсрочни избори, тя предупреди, че всяка от партиите ще загуби, вероятно с някакво изключение на „Възраждане". Хората няма да бъдат толерантни към формациите, които няма да се разберат, добави тя.