Русия започна процедурата по присъединяването на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон
Секция: Русия
30 Септември 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия започна процедурата по присъединяването на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

"Милиони хора направиха своя еднозначен избор по време на референдума", заяви в началото на речта си руският държавен глава.

/КРОСС/ В Москва в Кремъл в залата "Свети Георги" започна церемония по присъединяването към Русия на четири украински области - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Кремъл обяви анексирането след проведените допитвания, организирани от Русия, които предизвикаха остри реакции по целия свят.

Рано тази сутрин руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област. Донецка и Луганска области вече бяха признати от Москва за независими.

Най-интересното от изказване на руският държавен глава:

Русия е готова за преговори с Украйна.

Призоваваме киевския режим да уважи избора на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област, само това може да бъде пътят към мира.  Ние призоваваме режима в Киев незабавно да прекрати военните действия и да се върне на масата за преговори. Ние сме готови за това. Това е казано много пъти. Искам киевските власти и техните истински господари на Запад да ме чуят: хората в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие стават наши граждани. Завинаги!.

Западът разчита на безнаказаност

През цялото това време Западът търсеше и продължава да търси нов шанс да ни удари, да отслаби и унищожи Русия, за която винаги са мечтали. Да разцепят държавата ни, да настроят народите един срещу друг, да ги обрекат на нищета и изчезване. Това не им дава мира, че в света има такава велика огромна държава, със своята територия, природни богатства, ресурси, с хора, които нямат и никога няма да живеят по нечии други заповеди.  Те не искат свобода, искат да ни видят като колония. Не искат равноправно сътрудничество, а грабеж. Искат да ни видят не като свободно общество, а като тълпа от бездушни роби.

Нищо Няма да е като преди

Нищо вече няма да е както преди. Бойното поле към което ни призова съдбата - е бойното поле за нашия народ, за велика историческа Русия.

След речта си Владимир Путин подписа споразумения за приемане в Руската федерация на Донецка народна република, Луганска народна република, Запорожка област и Херсонска област с Денис Пушилин, Леонид Пасечник, Евгений Балицки и Владимир Салдо.

 

Видео: