18-годишеният младеж от Шумен,който предизвика тежка катастрофа , ще бъде под „домашен арест“
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2022 19:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18-годишеният младеж от Шумен,който предизвика тежка катастрофа , ще бъде под  „домашен арест“

/КРОСС/ Окръжен съд - Шумен определи мярка за неотклонение „домашен арест" спрямо 18-годишният младеж, обвиняем за причиняването на тежко пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и има причинена средна телесна повреда по искане на прокуратурата. Ж.К. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343, ал.3, пр. 1 и 2, във връзка с ал. 1, връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен младежът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

Инцидентът, за който е обвиняем Ж.К. възникнал около 21:20 часа на 28 септември 2022 година на булевард „Цар Симеон Велики" в град Шумен. В пътно-транспортно произшествие участвали два леки автомобила, като вследствие на сблъсъка 22-годишната водачка на едното превозно средство починала, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със средна телесна повреда.

Младият мъж е правоспособен водач от близо 5 месеца. По данни на неговия спътник младежът е карал със скорост по-висока от максимално допустимата в градски условия.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора Окръжна прокуратура - Шумен.