Путин внесе в Думата анексията на украинските територии
Секция: Русия
02 Октомври 2022 19:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин внесе в Думата анексията на украинските територии

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума проект на федерален конституционен закон за приемането на ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожка област в състава на Руската федерация, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от пресслужбата на Комитета за държавно строителство и законодателство на Държавната дума.

„Четири проекта на федерални конституционни закони (ФКЗ) за присъединяването на Донецката и Луганската народни републики и Запорожската и Херсонската област към Руската федерация бяха представени от руския президент в Държавната дума", съобщава БТА.

Според документа ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област се приемат в състава на Руската федерация в съответствие с руската конституция и законодателство, като се образуват нови субекти - две републики и две области. Името на новия субект на Руската федерация ще бъде включено в първата част на член 65 от руската конституция, в която се изброяват руските региони. Донецката и Луганската народни републики и Запорожската и Херсонската област гласуваха на референдуми в края на септември, че искат да се присъединят към Руската федерация.