68 000 евро и 60 000 паунда откриха в тирове на Дунав мост-1 и Дунав мост-2
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
68 000 евро и 60 000 паунда откриха в тирове на Дунав мост-1 и Дунав мост-2

/КРОСС/ 68 000 недекларирани евро откриха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" в ТД Митница Русе при проверка в района на ГКПП Дунав мост - Русе, а при друга проверка - на ГКПП Дунав мост 2 при Видин инспекторите откриват недекларирани 60 000 британски паунда, съобщиха от агенция "Митници".

В сутрешните часове на 28 септември при влизане в страната през ГКПП Дунав мост - Русе митническите служители отклоняват за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа към Турция и управляван от турски гражданин. В хода на проверката се установяват седем вакуумирани пакета от прозрачен полиетилен, укрити в естествени кухини на горните шкафове в кабината на влекача. След отварянето на пликовете митническите инспектори преброяват парични средства - евровалута в различни купюри с обща стойност 68 000 евро. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

При друг случай, на 3 октомври на влизане в Република България на ГКПП Дунав мост 2 - Видин е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от турския гражданин. В хода на проверката са открити 60 000 британски паунда.