Постепенно затопляне от сряда
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2022 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Постепенно затопляне от сряда

/КРОСС/ Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 23 градуса, а умерен, временно силен вятър, ще създава усещането за още по-студено от действителното време. Ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, по най-високите планински части - от сняг.

През нощта ще духа умерен запад-северозападен вятър, през деня ще се ориентира от север-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните - между 15° и 20°, в София - около 15°. Облачността ще е променлива и вече само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

И на морския бряг на места ще превали, главно в часовете след обяд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде по-често облачно, но и там само на отделни места ще превали слаб дъжд, а над 1800 метра ще прехвърча сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат около и под нулата.

И към времето в Европа. В по-голямата част от континента, с изключение на северните и източните райони, ще бъде слънчево.

Почти без валежи ще бъде и на Балканите, но ще остане ветровито, а понижението на температурите ще продължи.

И у нас в сряда сутринта ще бъде още по-студено с минимални температури в повечето райони между 4 и 9 градуса, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.