Предстоящи събития в страната на 4 октомври 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
04 Октомври 2022 07:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 4 октомври 2022 г.

/КРОСС/  ***

София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА, ще се проведе пресконференция по повод обявяване на финалистите в конкурса "Мениджър на годината" 2022
***
София.
От 12.00 часа в "София Тех Парк", зала "Джон Атанасов" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на церемонията по връчване на наградите в десетото издание на националния конкурс "Кмет на годината"
***
София.
От 12.30 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча" 23, ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Темите са: Оценка на изборните резултати, перспективи пред 48 Народно събрание и енергийната сигурност на България, възможни проблеми пред Ай Си Джи Би (газовата връзка "Комотини-Стара Загора").
***
София.
От 14.30 часа в "Гранд хотел Милениум", София, ще се проведе конференция "Бизнесът и регионите - Променена България". Това е трета поредна дискусия от вече утвърдилия се сериозен регионален форум, на който показваме как компаниите допринасят за устойчивото развитие на регионите в България и ролята на местните власти в този процес.
***
София.
От 18.00 часа в сградата на РИМ - София на пл. "Бански", Регионален исторически музей - София представя изложбата "Памет" - 100 години от приемането на арменските бежанци от ългарската държава. Инициативата е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н. Пр. Армен Едигарян.
***
София.
От 18.00 часа в културен клуб "Тракия", ул. "Стефан Караджа" № 7 А., ще се проведе голямо литературно четене по повод Празника на поезията на 4 октомври 2022 г.
(Благоевград.
От 11.00 часа пред зала "22 септември" ще бъде открита съвместна благотворителна изложба базар, включваща пана, изработени от възпитаници на детските градини в Благоевград
***
Благоевград.
От 19.00 часа на пл. "Георги Измирлиев", ще се състои Тържествен преглед на исторически знамена и униформи на Българската армия, по повод отбелязване на 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество
***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще бъде представена комичната опера "Севилският бръснар" от Росини, режисура - Александър Текелиев.
***
Видин.
От 9.30 часа в в Спортна зала "Фестивална", ще бъде открит Панаир на спорта.
***
Добрич.
От 10.30 часа в ОУ "Хан Аспарух" ще се проведе образователен концерт на Духов оркестър -
Добрич
***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежки център - Добрич, Зала 6, ще се проведе неформално обучение "Младежкото участие и младите хора" - част от дейностите, посветени на Европейската година на младежта 2022
***
Разград.
От 19.00 часа в Общинския културен център ще бъде представена пострановката "Свекърва" - премиера -посвещава се на 150г. от рождението на А. Страшимиров
***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 203 на Община Стара Загора, ще се проведе пресконференция по повод VIII Работна среща между туристическия бизнес и местната власт. Темата на събитието е "Преосмислен туризъм".
***
Стара Загора.
От 10.00 до 19.00 часа в НЧ "Св. Климент Охридски -1858" ще бъдат открити 33-ти Дни на японската култура в България. Събитието ще започне с изложба "Икебана - чудесата на цветята"
***
Стара Загора.
От 17.30 часа в кв. "Железник" ще се състои празничен концерт на Общински фолклорен ансамбъл "Загоре"
***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Младежки дом ще се състои избор на Кмет на Млада Загора
***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър, ще бъде представена постановката "Суматоха" от Йордан Радичков. Режисьор Дамян Тенев
***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се състои брифинг за предстоящото състезание по планинско изкачване "Мемориал Валерий Великов". На брифинга ще присъстват зам.-кметът Найден Косев, Димитър Георгиев от АСК "Стари столици" и участници в организацията на ралито. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов.