Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Полицаите не са се намесили, тъй като не е трябвало да бъдат там
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Полицаите не са се намесили, тъй като не е трябвало да бъдат там

/КРОСС/ Катастрофата на Околовръстното е поредният случай, от серията подобни, започнали през лятото, в които се вижда неприятна дифузия между органите на реда и престъпните елементи. Това коментира в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България” криминалистът Иван Савов. Това е пореден случай, в който виждате корупционни действия на полицейски служители, заяви Савов.

Така, както е представена ситуацията се извежда следната връзка: Патрулът спира лицето, то най-вероятно си е платило някаква сума, след което полицейските служители са решили да го съпроводят на известно разстояние, за да са сигурни, че няма друг патрул да го спре. Лицето, което е употребило наркотици, решава да кара непремерено и предизвиква катастрофа. Полицаите не са се намесили, тъй като не е трябвало да бъдат там изобщо. Изплашили са се, че ако се намесят, по-лесно ще бъде разкрито тяхното участие и присъствие, коментира Савов.

Това е порочна практика, за която съм чувал от доста години насам. Чувал съм доста такива истории, коментира още криминалистът.

Не смятам, че настоящият министър може да доведе до някакъв резултат. Той е служебен министър. Освен това се държи като адвокат на подсъдимия, не като министър, каза Савов. Той обясни, че всеки полицейски автомобил е с GPS тракер и може да бъде установено, къде се е намирал по време на катастрофата.

Може да се установи до минути какво е станало, каза Савов.

МВР има вътрешни механизми за изчистване на системата от подобни елементи, коментира още той.